Η ΖΩΗ ΜΟΥ

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο το 1985 και μεγάλωσα στο Παναιτώλιο. Από την πλευρά του πατέρα μου Γιώργου κατάγομαι από την Ήπειρο και το Αργυρό Πηγάδι (Γκερτοβός) Θέρμου. Από την πλευρά της μητέρας μου Έφης (Ευθυμίας) κατάγομαι από τον Πόντο και τη Μακρά Λογγά της ορεινής Τριχωνίδας. Τα παιδικά μου χρόνια στο Παναιτώλιο ήταν ένα ατέλειωτο παιχνίδι.

Οι γονείς μου, Γιώργος και Έφη, εργάστηκαν στην υφαντουργία αρχικά ως ιδιωτικοί υπάλληλοι (ο πατέρας μου ως διοικητικός και η μητέρα μου ως γαζώτρια) και έπειτα ως ελεύθεροι επαγγελματίες στη δική τους βιοτεχνία ρούχων. Έχω δυο αδελφές, την Ελεωνόρα και τη Βαλεντίνα. Η Ελεωνόρα είναι παντρεμένη, έχει δύο κόρες και εργάζεται ως ψυχολόγος στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο. Η μικρότερη αδελφή μου Βαλεντίνα εργάζεται ως δασκάλα στην Αθήνα.

Μαθήτευσα στον παιδικό σταθμό, το 2ο νηπιαγωγείο, το 2ο δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Παναιτωλίου. Είχαμε καταπληκτικούς δασκάλους.

Το 2003, μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, μετακόμισα στη Θεσσαλονική όπου σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή με Άριστα το 2009 έχοντας λάβει τιμητικές υποτροφίες επί τρία συνεχόμενα έτη και κατατάχθηκα στην Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Υπηρέτησα στο 251 ΓΝΑ (Αθήνα), την 131 Σμηναρχία Μάχης (Άκτιο Βόνιτσας), την 112 Πτέρυγα Μάχης (Ελευσίνα) και τον ΕΔΛΟ/ΠΒΧ (Χαϊδάρι) ως στρατιωτικός ιατρός για έξι χρόνια (2009-2015). Επίσης, εργάστηκα στις φυλακές Κορυδαλλού και εθελοντικά στο εργαστήριο προληπτικής καρδιολογίας του νοσοκομείου Αττικόν. Την ίδια περίοδο έκανα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με υποτροφία του ΙΚΥ στη βιολογία και παθολογική ανατομία του καρκίνου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησα με Άριστα.

Μετακόμισα στη Νέα Υόρκη όπου έλαβα την εκπαίδευσή μου στην ειδικότητα της εσωτερικής παθολογίας (internal medicine) στο Jacobi Medical Center / Albert Einstein College of Medicine (2015-2018). Κατά την άσκηση στην ειδικότητα, οι δάσκαλοι και οι συνειδικευόμενοι με επέλεξαν για τα ετήσια βραβεία «καλύτερου ειδικεύομενου ιατρού», «ανθρωπισμού στην άσκηση της ιατρικής» και «βελτίωσης της ποιότητας υπηρεσιών και ασφάλειας του ασθενούς».

Από το 2018 ως το 2020 άσκησα νοσοκομειακή ιατρική (hospital medicine) στο Montefiore Medical Center (Μπρονξ, Νέα Υόρκη) και εργάστηκα ως επίκουρος καθηγητης στο Albert Einstein College of Medicine.

Μετά από πρόσκληση το 2020, επέστρεψα στο Jacobi Medical Center, όπου εργάζομαι ως ειδικός νοσοκομειακής ιατρικής (hospital medicine attending), βασικός εκπαιδευτής στο πρόγραμμα ειδικότητας (core faculty), διευθυντής κλινικής έρευνας, επίκουρος καθηγητής στο Albert Einstein College of Medicine (βασική ακαδημαϊκή θέση) και αναπληρωτής καθηγητής στο CUNY School of Medicine (βοηθητική ακαδημαϊκή θέση). Επιλέχθηκα από τους ειδικευόμενους ιατρούς για τα ετήσια βραβεία «excellent in teaching» και «mentorship» το 2021 και το 2022.

Παράλληλα έχω δουλέψει στην κλινική έρευνα με συναδέλφους από την Ελλάδα, την Αμερική και πολλές άλλες χώρες και έχω συγγράψει περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα ή κεφάλαια ιατρικών βιβλίων. Το ερευνητικό μου έργο έχει παρουσιαστεί σε σημαντικά συνέδρια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και έχει αποτελέσει πηγή για κατευθυντήριες οδηγίες επιστημονικών εταιρειών και εποπτικών οργανισμών. Επίσης, υπηρετώ ως κριτής σε περιοδικά υψηλού κύρους και ως συντάκτης στο περιοδικό Journal of Clinical Medicine. Είμαι Fellow του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών (American College of Physicians).

Το πιο γεμάτο κεφάλαιο της ζωής μου ξεκίνησε όταν γνώρισα τη σύζυγό μου Καλλιόπη. Παντρευτήκαμε στο Παναιτώλιο το καλοκαίρι του 2021 και έχουμε ένα γιο, το Γιώργο.